Botoşani: Fostul şef de la ANRSC a dat o ţeapă de 280.000 de lei: Bogdan Panţîru este cercetat în libertate pentru înşelăciune!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este acuzat că a emis file CEC fără acoperire pe numele unei societăţi aflată în faliment.  Panţîru şi fratele său sunt cercetaţi în alte şapte dosare. Până la această oră nu este cunoscută valoarea totală a prejudicului

Vezi aici declaraţia de avere a fostului şef ANRSC

Bogdan Panţîru, fostul director al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Serviciilor Comunale Botoşani,  este cercetat în stare de libertate pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură priviată. Acesta şi fratele său  sunt acuzaţi că au ţepuit mai mulţi oameni de afaceri din judeţ prin intermediul firmei Aldi Livi 93, aflată în procedură de insolvenţă la Tribunalul Botoşani din cauza datoriilor de peste 370.00 lei, majoritatea reprezentând TVA.

Totul a ieşit la iveală după ce unul dintre partenerii de afaceri a fost executat de o bancă pentru un împrumut de 280.000 de lei luat în februarie 2009 de Bogdan Panţîru care a girat cu biletele la ordin şi nu l-a mai achitat„ Administratorul firmei a demonstrat că nu are nicio legătură cu acest împrumut, că a luat marfă de la firma Aldi Livi 93 SRL cu chitanţă şi factură şi nu înţelegea de ce au fost folosite foile de ordin. Problema este că această firmă Aldi Livi 93 este în faliment" a declarat procurorul Aurel Simion, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Procurorii au intrat pe fir şi au descoperit că aceasta nu este prima ţeapă dată de fostul şef de la ANRSC. Bogdan Panţîru şi fratele său sunt cercetaţi în alte şapte dosare. Până acum nu este cunoscută valoarea totală a prejudiciului creat.

Bogdan Panţîru a fost director al societăţii de termoficare Botoşani în perioada 2000-2004 apoi director al ANRSC în perioada 2005-2008.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite