Botosani: Forţaţi să se mute în locuinţe închiriate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii imobiliari din Botoşani spun că au lunar cel puţin 20 de clienţi care caută să închirieze garsoniere.

Pentru că nu-şi pot permite o locuinţă, mulţi botoşăneni preferă să ţină banii la ciorap şi să trăiască în apartamente închiriate. Oferta în oraş este consistentă. Zeci de proprietari de apartamente cu datorii la bănci au preferat fie să se mute cu părinţii, fie să plece la muncă în străinătate şi să închirieze apartamentul pentru a mai scoate un ban în plus.

„Am cel puţin 20 de cereri pe lună pentru închiriere. Majoritatea caută garsoniere, însă nu prea sunt şi, astfel, optează pentru apartamentele cu două camere. Anul trecut, dacă închiriam un apartament lunar era lucru mare“, a spus Liliana Lupu, agent imobiliar.

Valul de clienţi la închirieri a făcut ca tarifele cerute să scadă chiar şi cu 50 de euro pentru un apartament cu două camere situat într-o zonă bună. „Am nişte bani puşi deoparte de la nuntă. Eu şi soţul stăm la părinţi acum, însă căutăm să închiriem o garsonieră. Mai aşteptăm puţin, poate mai scad preţurile în vara asta“, a spus Violeta Mădran, o botoşăneancă care a pus la păstrare după nuntă 13.000 de euro, iar acum analizează oferta imobiliară.

Şi dezvoltatorii imobiliari închiriază apartamente

După ce au stat cu apartamentele necumpărate luni întregi, dezvoltatorii imobiliari s-au hotărât să scoată bani din închirieri. 
„Dezvoltatorii imobiliari nu au putut lăsa foarte mult din preţul apartamentelor scoase la vânzare pentru că materialele de construcţii au fost scumpe şi asta ar fi însemnat să iasă în pierdere. Acum s-au reorientat şi au scos spaţiile spre închiriere“, a explicat Liliana Lupu, reprezentantul unei agenţii imobiliare din Botoşani.

Deşi tarifele sunt apropiate cu cele ale unui apartament vechi nemobilat, botoşănenii preferă să se mute în chirie tot în blocurile vechi, mizând pe avantajul apropierii de centru.

„Prefer să iau ceva gata mobilat. În străinătate, majoritatea stau în chirie şi nu sunt aşa de stresaţi ca noi. Noi ne panicăm că nu avem o locuinţă. Nu avem nici măcar siguranţa locului de muncă. Acum suntem forţaţi să fim şi noi mai mulţi chiriaşi decât proprietari“, a spus Teodora Vetinschi, o chiriaşă din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite