Botoşani: Forfotă în casa lui Iorga: „ Avem treabă nu glumă că nu s-a făcut nimic de 20 de ani!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa memorială este acum un adevărat şantier. Sarcina munictorilor este dificilă pentru că trebuie păstrat" aerul de epocă".

Începute acum o lună, lucrările de reabilitare se desfăşoară cu dificultate. Municitorii trebuie să consolideze clădirea veche de jumătate de secol, să schimbe uşile şi geamurile şi să construiască un grup sanitar adecvat în locul latrinei din spatele curţii.

Sarcina nu e deloc uşoară mai ales că imobilul care datează dela jumătatea secolul al XIX lea trebuie să păstreze „ parfumul de epocă" dar să fie şi util" Încep treaba când s eluminează de ziuă. Este de lucru pentru că totul e vechi şi deteriorat . Nu s-a făcut nimic de 20 de ani şi se vede" a spus Ionică Huţanu, constructor.

Renovarea casei Iorga va dura până la sfârşitul anului. Lucrările sunt estimate la 270.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean. Cele 3000 de volume de carte, din care jumătate îi aparţin lui Iorga, au fost mutate provizoriu la Muzeul Judeţean. Obiectele persoanale şi mobilierul fac  obiectul unei expoziţii în cadrul Colegiului Naţional „A.T.Laurian".

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite