Botoşani: (UPDATE)Patronul pistolar, cercetat penal după ce şi-a împuşcat un client în bar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 30 de ani a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor după ce a fost împuşcat în braţul stâng de către administratorul barului unde se afla la o bere cu prietenii săi. Patronul barului unde a avut loc scandalul este acuzat de port fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

ora 8.30

Poliţiştii au demarat o anchetă şi au stabilit că Romică Aiacoboaie(36 ani)  a tras două focuri de armă înspre clientul său iar un cartuş i-a lovit braţul stâng. Cercetările arată că patronul barului este posesor legal al unui pistol cu gloanţe de cauciuc, marca ROHM,  dar are doar drept de deţinere la domiciliu a armei. Pistolul a fost reţinut în vederea expertizării balistice. 

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de port fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, urmând a se propune soluţie procedurală", a declarat Daniela Darea , purtător de cuvânt IJP Botoşani.

 ora 22.00

Gorgan Ştander s-a decis să sărbătorească 8 Martie alături de prietenii săi, la o bere. Au ales un local din apropierea intersecţiei Calea Naţională cu Nicolae Iorga şi s-au apucat de cinstit, însă distracţia nu a durat prea mult. Administratorul barului a scos la scurt timp un pistol cu aer comprimat şi l-a împuşcat pe bărbatul de 30 de ani în braţ.

„A venit patronul şi i-a zis că trebuie să îi dea o datorie de 150 de lei. A scos pistolul, l-a încărcat şi l-a împuşcat în mână. S-a dus după bar şi a mai tras un foc într-un pahar", a povestit unul dintre martorii incidentului.

image

Localnicii ştiu deja de frica patronului şi au fost şi ei ameninţaţi cu pistolul.

„Nouă ne-a rupt poarta. Pe mama a izbit-o în stradă şi i-a rupt mâna. Romică Iacoboaie ne ameninţă în permanenţă că ne omoară, că el are bani şi scapă. Ne-a ameninţat cu pistolul. În seara asta s-a apucat să împuşte băieţii în bar", a povestit Daniela Dadaci.

Poliţiştii şi jandarmii l-au condus pe administratorul barului la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat o alcolemie de 0,95 mg/l în aerul expirat. Bărbatul împuşcat a ajuns la Urgenţe.

image

„Am intrat în bar. Am martori. Patronul a venit şi a zis că sunt ţigan. A scos pistolul gol şi m-a ameninţat. A pus încărcătorul şi a tras în mine. M-am făcut că râd ca să nu mai tragă în mine. El s-a certat cu altcineva şi s-a răzbunat pe mine", a povestit bărbatul împuşcat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a se stabili dacă administratorul barului a folosit abuziv pistolul şi dacă are acte pentru deţinerea armei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite