Botoşani: Firmele de confecţii, luate la puricat de inspectorii ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au aplicat amenzi în valoare de 20.000 lei în numai două zile de control.

În perioada 16-17 septembrie inspectorii ITM au verificat 12 firme de confecţii din judeţ, care au în total peste 1100 de angajţi.

„Rezultatele controalelor efectuate în anii anteriori de către inspectoratele teritoriale de muncă au evidenţiat faptul că domeniul confecţii-textile, pielărie şi încălţăminte reprezintă unul dintre domeniile prioritare pentru acţiunile Inspecţiei Muncii", a afirmat Roxana Gavril, purtător de cuvânt al ITM.

 La aceste unităţi, inspectorii au găsit nereguli ca neîntocmirea documentelor de evidenţă a timpului de muncă conform situaţiei de fapt, nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară, netransmiterea la ITM a modificărilor privind registrul general de evidenţă al salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repaosului săptămînal, lipsa apărătorilor de protecţie,  neefectuarea examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, sau neîndeplinirea măsurilor dispuse în procesul verbal de control anterior.

„În domeniul Relaţiilor de Muncă s-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei  pentru încălcarea unor prevederi legale. În domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă au fost  constatate 35 deficienţe şi au fost dispuse  40 măsuri. Au fost sancţionaţi 9 angajatori, s-au aplicat 13  avertismente şi 3 amenzi în valoare totală de 18.000 lei", a adăugat Roxana Gavril.

Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite