Botoşani: Firmele care reabilitează reţeaua de apă şi canalizare îşi vor primi banii pe lucrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strazile vor intra în renovare
Strazile vor intra în renovare

Judeţul Botoşani a beneficiat de o alocare de peste 3 milioane de euro, TVA-ul  aferent plăţilor efectuate în cadrul lucrărilor ISPA până în luna august. Sumele au fost alocate de guvern, urmând să se facă plăţile direct firmelor contractante implicate în lucrările desfăşurate în municipiului Botoşani, precum şi în patru staţii de tratare şi epurare.

Programul, ce vizează o primă etapă a extinderii şi modernizării sistemului de alimentare cu apă a judeţului Botoşani, se apropie astfel de final. Plata TVA de către guvern se face ca urmare a demersurilor făcute către guvern de mai bine de doi ani.  Având o valoare eligibilă de peste 42 de milioane de euro, proiectul de modernizare a sistemului de alimentare cu apă pentru botoşăneni avea ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2010. Cum TVA-ul aferent nu a fost plătit până acum, firmele de construcţie angajate în lucrări au suportat din fonduri proprii aceste cheltuieli, cu efecte asupra ritmului de lucru.

Intervenţiile prevăzute de proiect pe reţelele de apă din municipiul Botoşani, au fost realizate, până la această dată, în proporţie de peste 90%, cele pe canalizare în procent de peste 80%, în timp ce lucrările din staţiile de tratare şi epurare depăşesc doar pragul de 70%.

Alocările de săptămâna trecută detensionează situaţia plăţilor către firmele contractante şi permit, cred eu, realizarea principalelor componente ale proiectelor până la sfârşitul acestui an. Sperăm ca şi condiţiile meteo să fie prielnice. Vor rămâne pentru anul viitor doar lucrări de mică anvergură, precum o serie de branşamente.", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC NOVA APASERV SA.

Sumele primite  vor debloca şi ritmul de refacere a carosabilului afectat de lucrările de înlocuire a conductelor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite