Botoşani: Filarmonica, în Concert Estival pe final de stagiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul va fi sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu şi o va avea ca invitată pe mezzo-soprana Sorana Negrea.

Filarmonica de Stat Botoşani susţine astăzi, începând cu ora 18.30, ultimul concert din această stagiune. Înainte de a intra în vacanţa de vară, instrumentiştii s-au hotărât să-i încânte pe melomani cu un concert de excepţie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor fiind invitaţi să urce artişti cu nume mari şi un repertoriu pe măsură.


Concertul Estival se va afla sub bagheta dirijorului gălăţean Ilarion Ionescu, programul fiind completat de evolutia mezzo-sopranei Sorana Negrea. Melomanii botoşăneni vor putea asculta, pe lângă Rossini sau Bizet, şi Cantecele spaniole ale lui Manuel de Falla, dar si muzica din filmul Gladiatorul, compusa de Hans Zimmer. Concertul va debuta cu Uvertura operei Semiramida de Gioacchino Rossini, urmând selecţiuni din opera Carmen, de Georges Bizet, ambele având-o ca solistă pe mezo-soprana Sorana Negrea.

Arii din „Voievodul ţiganilor“ de Strauss
Nu va lipsi din repertoriu nici muzica compusă de Johann Strauss, mai exact, Uvertura operetei „Voievodul ţiganilor“. Tânăra mezzo-soprana Sorana Negrea, a studiat în Austria şi  a fost distinsă cu mai multe premii naţionale.

În ceea ce-l priveşte pe dirijorul Ilarion Ionescu, acesta a colaborat cu mai multe orchestre de primă mână din Europa, America şi Asia. „Cu siguranţă o să fie un concert bun la care merită să mergi pentru că atăt repertoriul cât şi interpreţii sunt de excepţie. Ca pensionar am suficient timp la dispoziţie ca să-l petrec prin sălile de concerte. Păcat că la asemenea spectacole nu vin tinerii. Ca fost profesor chair regret acest aspect“, a declarat Mihai Moraru, pensionar.
Biletul de intrare la concert este de 10 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite