Botoşani: Fidelio a închis astăzi definitiv toate supermarket-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 10 ani de activitate, una dintre cele mai dezvoltate reţele de supermarket-uri din Nordul Moldovei, care era extinsă şi în judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi Neamţ, şi-a închis definitiv porţile.

Din cele 13 magazine care mai existau ieri, doar unul singur (Primăverii, din Botoşani), va rămâne temporar deschis pentru a vinde restul de marfă rămas în stoc. Din cauza datoriilor, apreciate la 3 milioane de euro, dimineaţă mai  mulţi furnizori de marfă au descins cu executorii judecătoreşti în magazinele Fidelio şi au luat toate produsele de pe rafturi şi din depozite.  

Afacerea Fidelio a fost dezvoltată, începând din anul 2000, de botoşăneanul Daniel Mihăilă care a reuşit să deschidă supermarket-uri, în spaţii închiriate, în  oraşele principale din Nordul Moldovei. Anul trecut, firma Danilux, care deţinea brandul Fidelio a fost nevoită să vândă afacerea, din cauza datoriilor acumulate, omului de afaceri sucevean Costel Chelaru, patronul societăţii Adicost. Acesta nu a reuşit însă să plătească datoriile şi la rândul său a scăpat în urmă cu câteva luni de lanţul de magazine. "Eu nu mai am nicio treabă cu Fidelio, am închiriat afacerea.  Fidelio este deţinut în acest moment de firma Trinium administrată de Cătălin Aioanei" a declarat Costel Chelaru.

Firma indicată de omul de afaceri sucevean este o societate obscură, care a avut timp de mai mulţi ani activitatea supendată  şi sediul în comuna suceveană Poiana Mărului. De puţin timp firma şi-a mutat sediul în Botoşani. Reprezentantul firmei, Cătălin Aionei susţine că afacerea Fidelio s-a prăbuşit din cauza furnizorilor de marfă care nu i-au acordat nici un fel de sprijin. " Motivul pentru care închidem este că furnizorii de marfă nu ne-au oferit niciun discount sau gratuitate şi nu au vrut să ne aştepte sub nici o formă cu plata facturilor. Nu ştiu exact ce datorii avem, contabila ştie." a spus Cătălin Aioanei.

Atât propietarii spaţiilor în care au funcţionat supermarket-urile cât şi furnizorii de marfă care trebuie să-şi recupereze datoriile susţin că în realitate firma Trinium este de fapt o societate controlată de  afaceristulul sucevean Costel Chelaru. "Sunt sigur că acest Aioanei este de fapt omul lui Chelaru, trimis la înaintare. Noi am pus sechestru pe utilajele din magazin şi sperăm să recuperăm datoria de 100.000 lei. " a spus Romică Aniculăesei, proprietarul unui spaţiu în care a funcţionat un supermarket din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite