Botoşani: Festivalul Verii, anulat din cauza gunoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii care locuiesc în zona Stejar, unde ar fi trebuit să fie organizat tradiţionalul Festival al Verii, au semnat o petiţie prin care îşi exprimă dezacordul pentru acest eveniment şi au cerut anularea acestuia.

„În proporţie de 90%, nu se va organiza Festivalul Verii în acest an pentru că sunt mai multe solicitări de a nu organiza în acea locaţie după Bazar, zona Stejari“, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.

„Golanii devastează tot ce le stă în cale“

Locuitorii cartierului Stejari şi-au explicat demersul prin faptul că, an de an, ei au trebuit să suporte zgomotul şi mizeria produsă de festival. „Se adună tone de gunoi. Chiar dacă au fost şi toalete ecologice, întreaga zonă mirosea a dejecţii. Nu mai vorbesc de hoţii şi golanii care devastează tot ce le stă în cale“, a declarat Marcel Cojocaru, localnic în zona Stejari. Drept urmare, municipalitatea a renunţat la festival, chiar dacă se găsiseră parteneri pentru susţinerea financiară a evenimentului. Edilii au luat în calcul şi recomandarea Guvernului de a se face economii prin tăierea banilor alocaţi unor astfel de petreceri.

Pentru a satisface dorinţa botoşănenilor care vor să petreacă totuşi o zi la băut bere sau mâncat mici, edilii au promis totuşi că vor organiza ceva pe placul lor. Numai că, cele trei zile tradiţionale de festival vor fi reduse doar la o zi de concerte.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite