Botoşani: Fermierii pot depune la APIA cereri pentru motorină subvenţionată de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum au fost depuse doar  50 de cereri
Până acum au fost depuse doar 50 de cereri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) face cunoscut producătorilor agricoli că, până la data de 31 decembrie 2010, pot depune cererea de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare pentru motorina utilizată în agricultură pentru anul 2011. Cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare se depune la centrul judeţean APIA.

Prin această cerere, beneficiarii estimează cantitatea de motorină care va fi utilizată în anul 2011 la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, respectiv în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare şi pentru care solicită trimestrial ajutorul de stat.

În anul 2010 au fost depuse 293 de cereri de acord prealabil, cu valoare de 2.317.396 lei, iar pentru anul 2011 au fost depuse până în prezent 50 de cereri de acord prealabil în vederea finanțării prin rambursare.

După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA, beneficiarii trebuie să depună la centrele judeţene APIA o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză. Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respective, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/1000 litri. Diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite