Botoşani: Fără apă la robinet de Ziua Mondială a Apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe cartiere nu au avut apă timp de 20 de ore din cauza unor avarii .Patru avarii au lăsat  de ieri până azi dimineaţă jumătate de oraş fără apă la robinet.

Nu mai puţin de patru avarii produse ieri, de Ziua Mondială a Apei, la o conductă de oţel de pe Calea Naţională au lăsat fără apă peste 200 de familii care locuiesc în zona cetrală a oraşului. Nu au avut apă la robinete cartierele Cuza Vodă, Armoniei şi Pictorului.  

Pe o distaţă de circa un kilometru, conducta a cedat pe rând de partru ori, prima avarie fiind semnalată în faţa Direcţieie Muncii. Echipele de ientervenţie au săpat toată ziua pentru a găsi spărturile, muncitorii fiind nevoiţi să lucreze timp de mai bine de 12 ore. Chiar dacă avariile au fost remediate înainte de miezul nopţii nici astăzi dimieaţă nu curgea apă la robinete.  Conducta care s-a spart  are o vechime de 40 de ani şi urmează să fie înlocuită în acest an din fonduri ISPA. 

„Au fost nu mai puţin de patru avarii serioase la conducta de oţel care trece pe sub Calea Naţională. Conducta este veche şi gradul de coroziune este foarte mare. Apreciem că s-au pierdut cam 200 de metri cubi de apă.  S-a lucrat continuu timp de peste 12 ore, ultima avarie fiind remediată înainte de meizul nopţii. Ne cerem scuze, mai ales faţă de gospodine care au treabă multă acum înainte de Paşte." a declarat  Costică Prăjan şefului secţiei apă- canal de la Apa Grup.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite