Botoşani: Expoziţie cu icoane pictate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Dan Alupulesei (dreapta) şi Constantin Surugiu (stânga) au expus  20 de icoane pictate de ei
Dan Alupulesei (dreapta) şi Constantin Surugiu (stânga) au expus 20 de icoane pictate de ei

Doi poliţişti, care în timpul liber pictează icoane, şi-au expus lucrările la City Gallery. Expoziţia, intitulată "Întâlnire cu Hristos" va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii decembrie.

Constantin Surugiu şi Dan Alupulesei sunt cei doi poliţişti care au dovedit că au un real talent în pictură, icoanele lor fiind apreciate de artiştii consacraţi, prezenţi la vernisajul expoziţiei.  Pictatul icoanelor a devenit o adevărată pasiune pentru oamenii legii care după servici îşi găsesc liniştea sufletească pictând sfinţi.

icoane

" Ne regăsim în ceea ce lucrăm, după program şi când mai avem timp liber. Ne bucurăm că am putut împărtăşi şi celorlalţi ceea ce noi lucrăm. " a spus agentul Constantin Surugiu. Materialul preferat de Constantin Surugiu este piatra. Până acum poliţistul a pictat peste 2.000 de pietre, cele mai multe fiind icoane. Lucrările lui au mai fost expuse şi în alte expoziţii din Botoşani şi din ţară.  

Colegul său, Dan Alupulesei este abia la început această expoziţie fiind prima în care are ocazia să-şi expună lucrările. " În viaţă trebuie să urmezi căile care ţi se deschid şi să-l decoperi pe Hristos" a spus poliţistul

Expoziţia cuprinde peste 20 de icoane pictate pe lemn, piatră şi sticlă, dar şi obiecte etnografice vechi pe care sunt pictaţi sfinţi.

Citeşte şi:

Botoşani: Constantin Surugiu - Poliţistul care pictează icoane pe sticlă şi pietre (PORTRET)

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite