Exemplul american la Dorohoi: Voluntarii de la Medical Missions au început consultaţiile gratuite cu o zi mai repede!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această după amiază,  cel puţin 40 de pacienţi internaţi la Spitalul Municipal Dorohoi au fost consultaţi de echipa Medical Mission. 10 dintre ei sunt internaţi şi pregătiţi pentru operaţiile programate pentru mâine. Aproape 1000 de bolnavi vor fi trataţi săptămâna aceasta.

Cei 14 medici americani au sosit în această după amiază la Spitalul Municipal Dorohoi pentru a-şi instala aparatura cu care vor consulta şi trata bolnavii în următoarea săptămână. „ Normal, programul trebuia să înceapă de mâine dimineaţă dar au fost nerăbdători să vadă pacienţii şi să înceapă consultaţiile. În două ore au văzut peste 40 de bolnavi, mulţi cu afecţiuni oftamologice, iar pe unii i-au pregătit deja pentru operaţie" a declarat dr. Valentin Andrieş, director Spitalul Municipal Dorohoi.

Citeşte şi:

Dr. Pam Ramsey-SUA: „Suferiţi de aceleaşi boli ca şi americanii”

Americanii de la Medical Missions s-au „ instalat" în cabinetele de la parterul spitalului, în Ambulatoriu iar programul va începe mâine la ora 8.00. Aproape 1000 de persoane s-au înscris în ultimele două luni pe listele medicilor de familie şi vor fi trataţi de voluntarii veniţi de peste Ocean.  30% dintre bolnavi  suferă de afecţiuni oftamologice şi au nevoie de intervenţii chirugicale cu laser sau de consultaţii. Restul suferă de diverse afecţiuni medicale legate de nutriţie, malformaţii congenitale gen gură de lup sau buză de iepure sau probleme respiratorii

Medical Missions serbează un deceniu de voluntariat la Botoşani. Peste 10.000 de botoşăneni, majoritatea copii, au fost trataţi  gratuit de medicii americani care au donat  spitalelor toată aparatura folosită în timpul misiunii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite