Botoşani: Exclusiv: Se subţiază numărul funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de funcţionari publici vor râmâne fără slujbe până la sfârşitul lunii. Majoritatea şefilor de instituţii publice au primit ordin de la ministerele de care aparţin să reducă schemele de personal.

După tăierea salariilor cu 25% bugetarii mai primesc o veste proastă. Sute de funcţionari publici vor rămâne până la sfârşitul lunii fără servici. Deja unnele instituţii publice au început să facă liste cu reducerile de personal şi să lucreze la noile organigrame. Şefii de instituţii spun că în medie, un sfert din  personalul care este angajat în prezent va trebui disponibilizat.

Directori chemaţi la raport la minister

Nominal nu se ştie încă cine va pleca acasă, disponibilizările urmând să fie făcute după anumite criterii ce ţin de studii, numărul de minori aflaţi în  întreţinere şi de abaterile disciplinare avute în ultimii patru ani. Marţi, şefii instituţiilor suborbonate Ministerului Muncii au fost chemaţi la Bucureşti pentru a prezenta listele cu reducerile de personal. Astfel, de la Casa de Pensii vor fi disponibilzaţi 24 de salariaţi, de la Agenţia de Şomaj, 13, Agenţia de Prestaţii Sociale , opt şi  la Inspectoratul Teritorial de Muncă, trei.

Mâine în Adevărul de Seară veţi afla care sunt instituţiile care vor face disponibilizări şi câţi oameni îşi vor pierde slujbele

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite