Botoşani: Evaluare finală: Inundaţiile au provocat pagube de 98.000.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaluarea va fi trimisă Guvernului pentru obţinerea unui ajutor financiar din partea Uniunii Europene

Prefectura a definitivat bilanţul pagubelor produse de inundaţiile din acest an în judeţul Botoşani. Valoarea totală a pagubelor se ridică la peste 98.000.000 lei, aceasta fiind situaţia finală a costurilor provocate de calamităţile din iunie şi iulie. Evaluarea va fi trimisă Guvernului,  pe baza ei trebuid să se facă cererea de finanţare la Uniunea Europeană pentru acordarea unui ajutor.

„ Evaluare finală a fost transmisă atât la Ministerul de Interne cât şi la Secretariatul General al Guvernului. Este documentul în baza căruia se face cererea de finanţare pentru fondul de solidaritate al Uniunii Europene. Vă asigur că, dacă vor veni banii la anul sau când vor veni, aceşti vor putea fi absorbiţi, nu cum s-a întâmplat în 2008, când nu au putut fi luaţi aceşti bani. Acum ştim ce avem de făcut şi vom face tot ce ne stă în putinţă să punem mâna pe aceşti bani. Situaţia finală pe care am transmis-o la Guvern", a declarat prefectul Cristian Roman.

 Pe de altă parte, reconstrucţia locuinţelor afectate de inundaţii se desfăşoară destul de greoi. Sinistraţii, mai ales cei din municipiul Dorohoi, se plâng că autorităţile locate întârzie să pună la dispoziţie materialele de construcţie. „De ficare dată cei de la primărie ne spun tot câte altceva. Nimic nu este clar şi sigur." a spus Valentin Babliuc, din Dorohoi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite