Botoşani: Etnobotanice vândute noaptea pe ascuns de magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a confiscat etnobotanice
Poliţia a confiscat etnobotanice

În urma unei monitorizări făcute de Poliţia Comunitară s-a constatat că magazinele de vise sunt închise în timpul zilei însă patronii le redeschid după lăsarea întunericului ca să scape de controalele autorităţilor.

Poliţia Comunitară susţine că fenomenul etnobotanicelor se propagă rapid şi a devenit o afacere profitabilă pentru patronii magazinelor de vise care au găsit o soluţie pentru a-şi vinde marfa fără riscuri.  "Aparent, mare parte din magazinele de vise s-au închis. În urma monitorizărilor efectuate se pare că  o parte din magazine îşi deschid porţile după lăsarea serii, când se petrec şi majoritatea contravenţiilor. " se arată într-un comunicat al  Poliţiei Comunitare.

Conducerea Poliţiei Comunitare afirmă că majoritatea cazurilor de distrugere întregistrate în municipiul Botoşani au avut ca autori tineri care au consumat alcool sau etnobotanice. "Teribilismul îndeamnă tinerii spre consumul de alcool sau substanţe halucinogene, efectele reflectându-se în distrugerea părculeţelor de joacă, a mobilerului urban şi altor bunuri în care autorităţile publice locale au investit." se mai arată în acelaşi comunicat.

În primele 11 luni ale anului agenţii comunitari au constatat 60 cazuri de distrugere, 49 persoane fiind sancţionate cu amendă în valoare de 9900 lei, iar 11 cu avertisment scris.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite