Botoşani: Elevii dau lecţii de administrare a parcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea din faţa Şcolii Numărul 11 este neîncăpătoare pentru toate autorturismele locatarilor din zonă şi a părinţilor care îşi duceau sau luau copii de la şcoala.

În aceste intervale orare, autoturismele erau parcate inclusiv pe benzile de circulaţie strangulând traficul din zonă. Elevii clasei a VII-a B au găsit soluţia. Ei au făcut un proiect prin care au cerut Inspectoratului Judeţean de Poliţie să  interzică parcarea autovehiculelor în faţa instituţiei de învăţământ în intervalele orare în care elevii vin şi pleacă de la şcoală.

"Este o mare reuşită a elevilor mei, a echipei de proiect. Ei au fost la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie cu proiectul şi au primit un număr de înregistrare. După 30 de zile, rezultatele se văd. Elevii au fost destul de abili şi de bine instruiţi şi harnici încât au convins autorităţile locale să ia această măsură", a declarat profesorul Constatin Hetriuc, coordonatorul proiectului "Citizen".

Proiectul copiilor s-a dovedit a fi un succes, în parcare fiind deja montate indicatoare care limitează intervalele orare în care este permisă parcarea autovehiculelor. Părinţii sunt multumiţi că acum pot să îşi aştepte copiii fără a bloca circulaţia.

"Tot timpul era aglomeraţie. Puneam maşina pe avarii şi o lăsam în stradă. Copilul trebuia să treacă printre maşinile parcate şi printre cele care ori parcau ori plecau şi exista pericolul unui accident", a declarat Cosmin Rusu.

 Reprezentanţii municipalităţii susţin că iau în calcul posibilitatea de a monta astfel de indicatoare şi la alte unităţi de învăţământ care se confruntă cu astfel de probleme.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite