Botoşani: EXCLUSIV! Afaceri cu diplome la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la „Gheorghe Asachi” plătesc la preţ de speculă formularele de diplomă
Elevii de la „Gheorghe Asachi” plătesc la preţ de speculă formularele de diplomă

Elevii din anii terminali şi cei de clasa a X-a au fost puşi să plătească mai mulţi bani pentru formularele de diplome de absolvire şi atestatele profesionale. Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă cu privire la acest aspect, dar şi pentru alte neregului găsite în şcoală.

Peste 300 de elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi" au fost nevoiţi să-şi cumpere formularele de diplomă sau de atestat profesional la preţuri de speculă.

În timp ce în toate liceele din ţară pentru un formular s-a cerut 4 lei,  Colegiul „Gheorghe Asachi" îl vindea elevilor cu 6 lei. Elevii din anii terminali au avut nevoie de câte şase formulare aşa că fiecare a plătit  după finalizarea studiilor  câte 36 de lei, în loc de 24 cât ar fi fost legal şi corect.

Banii au fost adunaţi prin secretariatul şcolii, iar acum conducerea colegiului trebuie să dea explicaţii Inspectoratului Şcolar, care a deschis o anchetă în urma sesizărilor primite de la părinţi. „Am verificat sesizările părinţilor şi tot ce vă pot spune este că se confirmă. Deocamdată ancheta este în plină desfăşurare şi nu vă pot spune mai multe pănă la finalicarea ei."  a declarat Ada Macovei, inspectorul şef al IŞJ Botoşani.  

Aceasta nu este singura afacere dubioasă de la Colegiul Asachi. Conducerea şcolii a dat spre folosinţă unei firme private mai multe utilaje, fără să ceară un leu chirie. Utilajele, constând în strunguri, maşini de găurit sau de rectificat,  au fost returnate defecte nemaifiind bune decât de aruncat la fier vechi.

Mai multe despre acest subiect aflaţi din Adevărul de Seară de mâine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite