FOTO/VIDEO: 15 minore din Botoșani, obligate să se prostitueze pentru 100 de lei. Fetele au fost scoase din ţară cu acordul părinţilor! (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT susţin că unele dintre victime au duse în Italia şi Portugalia cu procură dată de părinţi. Unora dintre minore le-au fost falsificate buletinele. Trei dintre învinuiţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi vor fi duşi mâine dimineaţă la Tribunal pentru arestare.

Află din Adevărul de Seară de astăzi cum funcţiona reţeau şi de cine era coordonată!

10 din cele 15 minore, obligate să se prostitueze în străinătate, au fost scoase din ţară cu acordul părinţilor sau cu documente false, susţin anchetorii. „ Familiile credeau că fetele vor lucra în baruri sau ca baby sitter şi au fost de acord să le încredinţeze pe minore învinuiţilor prin procuri notariale. În unele cazuri au fost falsificate actele de identitate ale fetelor. Cele care nu au putut fi scoase din ţară au fost plasate clienţilor din Suceava şi Bucureşti", a spus Viorel Porumb, procurorul de caz.

image

Bătute şi vîndute pentru 100 de lei

Ancheta a scos la iveală că minorele au fost exploatate de proxeneţii care le băteau şi le obligau să întreţină relaţii cu „clienţii găsiţi", ase arată într-un comunicat DIICOT. Pentru serviciile oferite, minorelor erau plătite cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei. Banii erau încasaţi de proxeneţi.Una dintre copilele abuzate a reuşit să se întoarcă în ţară şi le-a povestit totul părinţilor. „ Familia uneia dintre fete ne-a sesizat. Aşa am demarat cercetările şi am reuşit să descoperim întreaga reţea", a mai spus Viorel Porumb, şeful DIICOT Botoşani.

image

ora 13.45

Procurorii DIICOT susţin că fetele cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au fost racolate din Dorohoi şi Broscăuţi.  Sub pretextul muncii în străinătate, copilele erau duse în Italia şi vândute clienţilor.Unele dintre victime erau pasate clienţilor din Suceava şi Bucureşti. Fetele erau bătute şi obligate să se prostitueze pentru sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

UPDATE- Ora 11.00:  DIICOT a dispus audierea a 14 suspecţi în acest caz. Toţi au primit mandate de aducere la sediul DIICOT Botoşani unde vor fi audiaţi astăzi.

image

Mascaţii au decins în această dimineaţă la mai multe locuinţe din Dorohoi şi au ridicat în baza unor mandate de aducere patru suspecţi.

Aceştia sunt acuzaţi că fac parte dintr-o reţea specializată în trafic de persoane şi proxenetism.  Cei patru dorohoieni sunt acuzaţi că , din anul 2008, au racolat 15 persoane, printre care minore, şi le-au obligat să se prostitueze în Italia dar şi în oraşe din România.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite