Botoşani: După ce s-a divizat, Termica disponibilizează 40 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, societatea de termoficare va avea lista finală cu persoanele care vor fi concediate. Muncitorii disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii.

La o săptămână după ce Termica s-a divizat, nouia conducere a societăţii a anunţat oficial că va da afara 40 de salariaţi. Persoanele vizate vor primi preaviz începând de luni, iar lista cu disponibilizările va fi întocmită de conducerea societăţii şi de sindicatul de la Termica, după o analiză a activităţIi tuturor angajaţilor.

 "Trebuie să rentabilizăm societatea şi să reducem cheltuielile de personal. Se va face o analiză pentru a stabili cine va pleca. În primul rând, vor fi diponibilizaţi angajaţii care au avut abateri disciplinare. " a spus Florin Sandu, directorul Termica.

În funcţie de vechime, fiecare persoană concediată urmează sa primească între două şi zece  salarii compensatorii. Noua condudere a societăţii a spus că până la sfârşitul anului la Termica vor râmâne 50 din cei aproape 300 de salariaţi. Un număr de 200 de angajaţi vor pri preluaţi în mai multe etape de noua societate Modern Calor care se va ocupa cu activitatea de transport, distribuţie, facturare şi încasare. La această oră, Termica are datorii de 70  milioane de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite