Botoşani: Drumul de la Dealu Mare va fi din nou refăcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape 4 ani de când s-a surpat, drumul de la Dealu Mare, care este principala rută spre Vama Stânca, va intra de la toamnă în reparaţii generale.

Lucrările au fost atribuite în urma unei licitaţii unei firme din Galaţi, valoarea contractului fiind de şase milioane de lei. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat că lucrările pe cei doi kilometri de drum surpat vor fi executate într-un an de zile. Până acum în porţiunea de drum naţional de la Dealu Mare, Statul a a cheltuit sume colosale. Pentru devierea a doi kilometri de drum a fost mutat din loc un deal întreg, s-a defrişat o pădure şi s-au cheltuit efectiv degeaba peste 10 milioane de lei întrucât şoseaua s-a surpat înaninte de a se face recepţia lucrărilor.

Cu toate acestea nu a fost găsit nici unj responsabil pentru banii irosiţi, autorităţile susţinând că a fost vorba de o eroare de proiectare negăsindu-se soluţia tehnică corectă. Banii pentru repararea drumului au fost alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. „Ieri am avut o întâlnire cu proiectantul iniţial şi va trebui într-o lună de zile să întocmească un proiect tehnic pentru refacerea drumului. Exista şi varianta construirii unui viaduct, dar era prea costisitor şi s-a renunţat la această idee."  a declarat,  Vasile Gherase, şeful Secţiei  de Drumuri Naţionale Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite