Botoşani: Dotări de ultimă generaţie pentru supravegherea frontierei de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia de Frontieră Botoşani a primit 80 de maşini de teren dotare cu aparatură performantă de supraveghere şi control a frontierei de stat. Maşinile au fost achiziţionate din fonduri europene nerambursabile

Autovehiculele noi, dotate la standard de ultimă generaţie, sunt destinate securizării viitoarei frontiere externe Schengen în scopul creşterii eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre. Aceste maşini fac parte din contractul „Mobilitate Terestră", în cadrul căruia, până la sfârşitul anului 2010, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani va mai primi mijloace de mobilitate terestră. Este vorba de câteva de  autospeciale transport câini şi ATV-uri. Programul este finanţat în totalitate din fonduri nerambursabile, asigurate prin Facilitatea Schengen, printr-un proiect de "Întărire a controlului la frontierele externe prin creşterea mobilităţii navale şi terstre".

Până în acest moment, la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au fost repartizate 2 autoturisme Audi A4, 18 auto Volkswagen Passat Variant, 24 microbuze Volkswagen Transport Kombi şi 36 autovehicule de teren marca Massif Iveco. Toate aceste autovehicule au fost repartizate la sectoarele de la viitoarea frontieră externă.

Autovehiculele primite  au caracteristici tehnice special cu privire la funcţionalitate, operativitate, fiabilitate şi performanţe tehnice ridicate, ca urmare a faptului că acestea sunt destinate îndeplinirii misiunilor operative. De asemenea, fiecare autospecială este dotată cu mijloace tehnice specific, respectiv: dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, baterie suplimentară etc. Totodată, autovehiculele asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite