Botoşani: Dosare penale în urma controlului la Mavromati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a intrat în posesia raportului cu primele concluzii ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii în urma controlului de la Spitalul Judeţean de la începutul lunii martie.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a refuzat să facă publice aceste concluzii pentru că potrivit lui, raportul nu poartă semnătura Ministrului Sănătăţii.

"Sunt probleme de la construcţiile făcute cu firma Victor Construct, că s-au făcut plăţi aşa cum s-au făcut. Pentru o lucrare care nu a fost executată s-ar fi plătit banii, pentru o altă lucrare s-a plătit, de două ori. De exemplu, s-a făcut contract cu 25 mii lei şi factura este cu 75 mii lei, deci s-a plătit mai mult. Este diferenţă între contractul făcut şi plată. Sunt probleme si cu angajările. În câteva luni, s-au făcut 174 angajări şi nu s-a prea respectat legislaţia. Probleme sunt şi cu achiziţia aparaturii medicale. Acest raport nu este oficial, de asta nu putem spune mai multe. Raportul are 52 de pagini şi nu este semnat de Ministerul Sănătăţii", a declarat Ovidiu Mimor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică nu a dorit să spună dacă sunt şi dispoziţii date de minister, precum şi sancţiuni. Surse neoficiale spun că acest control se lasă cu dosare penale şi că una din propuneri ar fi demiterea actualului director, Cornel Enache. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite