Botoşani: (UPDATE)Toţi membrii clanului Amişculesei sunt liberi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În această seară,omul de afaceri, Dumitru Amişculesei, şi cei doi fii ai săi au părăsit arestul Poliţiei. Liberi sunt şi cei patru apropiaţi ai familiei Amişculesei, acuzaţi de evaziune fiscală în afaceri cu alcool , spălare de bani şi asociere în grup infracţional.    

ora 19.20

Magistraţii Curţii de Apel Suceava ,au admis în această seară, recursul formulat de avocaţii omului de afaceri, Dumitru Amişculesei, faţă de măsura arestării preventive emisă vineri de Tribunalul Botoşani.

Liberi sunt :

Dumitru Amişculesei, director general SC Dariany Firacos Srl Botoşani

 Marius Amişculesei şi Andrei Amişculesei,  fiii omului de afaceri

Florin Cimpoi, consilier juridic al firmei Darzanz Firacos Srl, Sc Fishmar Boys Srl şi Sc Corros SrL

Mitică Vieriu, angajat al Fishmarc Boys SrL Răchiţi

Vasile Arbore, angajat al SC Dariany Firacos SrL Botoşani

Ioan Pavel, angajat fără forme legale al inculpatului Dumitru Amişculesei

Toţi sunt acuzaţi de evaziune fiscală în afaceri cu alcool, spălare de bani, producerea, deţinerea şi comercializarea băuturilor alcoolice şi asociere în grup infracţional organizat. Magistraţii suceveni au considerat că aceştia nu reprezintă un pericol public şi au dispus continuarea cercetărilor cu învinuiţii în stare de libertate. Toţi au primit însă interdicţia de a părăsi localitatea pe perioada cercetărilor.

„ Eliberarea lor nu afectează cursul anchetei. Până sâmbătă voi trimite dosarul în instanţă" a declarat Cristian Popovici, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Omul de afaceri, Dumitru Amişculesei, este acuzat că a prejudiciat prin firmele sale statul român cu aproape 800 de mii d eeuro în ultimii trei ani. Averea familiei sale este pusă sub sechestru judiciar iar conturile din ţară şi străinătate vor fi blocate. Şase maşini de lux şi patru autoutilitare au fost confiscate. O cantitate impresionantă de bijuterii a fost, de asemenea, pusă sub sechestru şi va fi depusă, până la finalizarea anchetei, în depozitele BNR. Dumitru Amişculesei mai este cerectat în alte trei dosare aflate pe rolul instanţei.

ora 16.00

 Audierile maraton ale celor 160 de persoane implicate în afacerile cu alcool ale clanului Amişculesei se vor încheia în această după amiază, susţin procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. „ Printre cei audiaţi s-au aflat fraţi ai omului de afaceri, Dumitru Amişculesei, soacra sa, prietana unuia dintre fiii săi, prieteni şi colaboratori dar şi doi poliţişti care sunt cercetaţi penal în stare de libertate. Aceştia au cumpărat alcoolul produs ilegal pentru afacerile rudelor sau  pentru consumul propriu" a declarat Cristian Popovici, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani care nu a furnizat mai multe informaţii despre cei doi angajaţi ai IJP Botoşani.

Pedeapsa maximă: 15 ani!

Astăzi, magistraţii Curţii de Apel Suceava vor decide dacă Dumitru Amişculesei şi fiii săi vor fi eliberaţi. Punerea în libertatea a acestora nu va afecta mersul anchetei, susţin procurorii, care vor să îi trimită pe membrii clanului Amişculesei în judecată până la sfârşitul acestei sătpămâni pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi  asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. „ Pedeapsa cea mai mare este de 15 ani de închisoare pentru spălar de bani. Chiar dacă restituie prejudiciul nu scapă de răspunderea penală întrucât legea se aplică doar în cazul prejudiciului de până la 100.000 de euro"  a mai spus şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Băuturile produse şi comercialiazate de clanul Amişculesei nu erau otrăvitoare

În perioada septembrie 2010-ianuarie 2011, clanul Amişculesei a produs şi comercializat 368.000 de litri de rom şi votcă, cu o concentraţi de 22 de grade, la preţul de 4,5 lei litrul. Suma câştigată din vânzarea acestor băuturi depăşeşte 1,6 milioane de lei. „ Producea zilnic 400 de litri de băuturi la fabrica de la Popouţi, adică atât cât puteau vinde într-o zi. Nu aveau marfă pe stoc. Activitatea se desfăşura doar între orele 7 şi 9.00, după care se distribuia în magazinele  deţinute de familie în zona Bucovina, Griviţa, Calea Naţională şi Curcubeului ori la clienţii din judeţ.  Pot să vă spun că băuturile nu conţin diluant şi nu afectează  sănătatea. Este vorba despre alcool etilic, diluat cu apă şi colorat cu fenoftaleină" a mai spus procurorul de caz.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite