Botoşani: Doar jumătate dintre chiriaşi se întorc în Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toţi chiriaţii care au fost nevoiţi să plece din casele  din Centrul Istoric se vor reîntoarce să locuiască aici. Doar jumătate dintre aceste  familii vor primi repartiţie în locuineţele modernizate din Centrul Vechi, restul fiind nevoite să accepte apartamentele puse la dispoziţie în cartierul ANL Cişmea.

Vor fi mutate doar 50 de familii din cele aproape o sută care au locuit în Centrul Vechi. Şi asta pentru că a fost modificată total configuraţia respectivelor locuinţe. „Aceste locuineţe au standarde normale, având baie, bucătărie şi două camere, în loc de una singură cum era până acum. Sunt considerate locuinţe sociale pentru că sunt destinate familiilor cu venituri mici care nu îşi permit să aibă propira casă. Deşi sunt în centrul oraşului, chiriaşii vor plăti o chirie ca la orice locuinţă socială a primărie, indiferent de zona unde se află. Restul chiriaşilor care nu vor putea reîntoarce nu au de ce să fie nemulţumiţi pentru că au primit un apartament la ANL Cişmea" a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Aşadar, 50 de familii nevoiaşe vor ocupa peste două luni clădirile istorice, proaspăt reabilitate cu bani de la UE. Pentru reabilitarea celor 18 clădiri de patrimoniu din Centrul Istoric s-au cheltuit două milioane de euro. Alte 7,8 milioane de euro de la Uniunea Europeană şi bugetul de stat s-au cheltuit pentru schimbarea întregii zone istorice din central oraşului. Pe lângă refacerea clădirilor, vor fi amenajate trei parcări şi zona pietonală se va pava cu granit. Lucrările sunt aproape de finalizare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite