Botoşani: Doar 400 de cetăţeni şi-au finalizat dosarele pentru ajutoarele la încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi cereri pentru subvenţionare au depus aproape de 15 cri mai mulţi, doar 400 dintre ei au reuşit să obţină şi adeverinţele de venit.

Numai în municipiul Botoşani, 6000 de persoane au depus cereri pentru subvenţionarea energiei termice folosite în această iarnă pentru încălzirea locuinţei. Dintre acestea doar 400 de persoane au reuşit să îşi completeze dosarele pentru a beneficia de aceste ajutoare şi pentru luna octombrie.

"Birocraţia a dus la această întârziere. Adeverinţele cerute de la ANAF vin cu peste patru zile întârziere. Adeverinţele se pot depune până pe la jumătatea lunii noiembrie", a declarat un angajat al Modern Calor.

Termenul iniţial de depunere al dosarelor pentru ajutoarele de căldură pentru luna în curs a fost de 25 octombrie, însă municipalitatea a amânat termenul până pe data de 5 noiembrie.

"Sunt cartiere unde ponderea celor care se încadrează pentru aceste ajutoare depăşeşte 70% din populaţie. Este vorba de Parcul Tineretului, Rotunda şi Griviţa, unde populaţia a rămas la sistemul centralizat tocmai pentru că nu au avut bani de centrale. Ei nici nu ştiu ce documente le trebuie pentru ajutorul la încălzire", a declarat Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani.

Pe lângă cele peste 6000 de cereri pentru subvenţionare a energiei termice din sistemul centralizat, alte aproape 2000 de persoane au depus cereri pentru ajutoare de încălzire la societatea de furnizare a gazelor naturale şi pentru procurarea de lemne.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite