Botoşani: Din bloc, direct pe capota maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc de pe Calea Naţională se tem să mai iasă din scară

Locatarii blocului de la adresa Calea Naţională nr.101 nu au altă ieşire din bloc decât prin gangul ce face legătura cu parcarea din spatele blocului. Localnicii sunt mereu în pericol pentru că prin acest gang circulaţia autovehiculelor este permisă, iar şoferii nu se feresc în a o folosi pentru a mai scurta din drum.Traficul auto prin gangul blocului a fost permisă de primărie încă de acum trei ani. Iniţial, cele două intrări erau prevăzute cu trepte ce nu permiteau accesul autovehiculelor, însă prin lucrări de asfaltare executate de municipalitate, traficul este acum posibil, mai puţin pentru pietonii care se feresc de maşini.

"Acolo, cei de la Primărie au făcut o cale de acces pentru autoturisme când a fost reabilitată parcare din spatele blocurilor. Ar trebui puse şi indicatoare prin care să se limiteze gabaritul maşinilor ce trec prin acel gang", a declarat şeful Poliţiei Rutiere din municipiul Botoşani, Victor Ciubotaru.

Porţiunea pe care acum autoturismele circulă cu acordul municipalităţii face parte din cota indiviză a proprietarilor de apartamente din imobilul respectiv, iar aceştia nu şi-au dat acordul niciodată pentru crearea acelei căi de acces.

"Cât timp acea porţiune de teren se află pe suprafaţa construită a blocului, este cotă indiviză. Este ilegală crearea acelei căi de acces fără cordul proprietarilor, la fel cum sunt ilegale şi extinderile apartamanetelor de la parter, dar primăria face ce vrea", a declarat un inginer cadastru. Mai multe cazuri în care botoşănenii nu mai au loc de maşini în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite