Botoşani: Deţinuţii vor fi integraţi în societate pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Botoşani va derula un proiect cu finanţare europeană intitulat " O societate în schimbare - Reintegrarea socială şi profesională a deţinuţilor", cofinanţat din Fondul Social European.

Astăzi, începând cu orele 11.00, va avea loc lansarea proiectului în sala de conferinţe „Eminescu", a Hotelului Rapsodia.Proiectul vizează dezvoltarea în comun și adaptarea practicilor și produselor privind creșterea gradului de incluziune socială și ocupare a deținutilor prin facilitarea participării la programe de calificare pe perioada executării pedepsei.

Deasemeni, proiectul are în vedere identificarea unor aspecte care trebuiesc îmbunătățite sau dezvoltate, necesare schimbării  sistemului penitenciar românesc.  Totodată se are în vedere şi furnizarea de programe de instruire pentru obținerea competențelor profesionale de către deținuți prin introducerea programelor moderne și inovative de formare profesională.

Prin acest proiect se  doreşte  calificarea profesională pentru minim 250 persoane, din care 30 de etnie rromă și 30 femei, precum şi organizarea și desfășurarea a trei burse a locurilor de muncă pentru deținuți.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite