Botoşani: Deţinut ajuns la spital cu gâtul tăiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Ciorsmac a ajuns la spital flancat de gardieni
Ovidiu Ciorsmac a ajuns la spital flancat de gardieni

Bărbatul condamnat pentru tentativă de omor deosebit de grav şi-a improvizat un briceag dintr-o coadă de lingură de lemn.Suceveanul de 35 de ani şi-a tăiat beregata fără un motiv anume, susţine conducerea închisorii

Deţinutul  a fost condamnat la 7,6 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav şi este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani. De trei ani, Ovidiu C.( 35 ani) nu a mai văzut lumina zilei şi a vrut cu orice preţ să iasă din închisoare. Ieri, suceveanul s-a dus în toaleta celulei şi şi şi-a tăiat beregata. Noroc cu ceilalţi deţinuţi care l-au găsit la timp şi au anunţat gardienii. Imediat, deţinutul a fost dus sub escortă la Spitalul Judeţean Botoşani.

,, Pacientul prexenta o plagă înjunghiată de 12 cm lungime. A fost la un pas de a-şi secţiona carotida" a declarat dr. Petre Rădăuceanu, şef Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Botoşani. Deţinutul a fost operat de urgenţă iar acum este în afara oricărui pericol. Conducerea Penitenciarului crede că deţinutul a recurs la acest gest doar ca să iasă din închisoare,,  Se înţelegea cu colegii de celulă şi nu s-a plâns vreodată de ceva. Probabil voia să mai iasă din închisoare.  Şi-a confecţionat un briceag artizanal cam de trei centimentri dintr-o coadă de lingură de lemn"  a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt PMS Botoşani. De pe patul de spital, deţinutul are însă altă variantă,, Am vrut să le arăt colegilor mei că am demnitate"  a spus Ovidiu C.

Ancheta internă va arăta care au fost cauzele care l-au împis pe sucevean spre sinucidere. Acesta va mai rămâne o săptămână internat la spital după care va fi transferat la închisoare unde îşi va continua pedeapsa. Automutilarea este o practică des întâlnită în rândul persoanelor private de libertate care îşi bat cuie ăn cap, se taie cu lama ori înghit cuie în semn de protest faţă de regimul de detenţie ori ca să beneficieze de o plimbare cu ambulanţa la spital.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite