Botoşani: „De ce să plătesc dacă m-am debranşat?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire, 5.000 de familii trebuie să suporte lunar şi pierderile de apă caldă din reţea.

Debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire nu i-a scăpat pe botoşăneni de plăţile către  Termica SA. Aproximativ 5.000 de proprietari de locuinţe sunt nevoiţi să plătească şi acum pierderile de căldură şi de apă caldă din subsol chiar dacă au locuinţele dotate cu centrale termice. „Pentru ce mi-am pus centrală? Nu mi se pare corect să mai plătesc la Termica atâta timp cât m-am debranşat de la ei. Nu e vina noastră că sunt pierderi în subsol. Şi aşa ne descurcăm greu cu banii, mai trebuie să plătim şi apa caldă pe care nu o folosim“, a spus Flori Aionesei, o botoşăneancă indignată de situaţie.

Cost: minim 20 de lei
Proprietarii sunt nemulţumiţi atât pentru că au de plătit pierderile de apă de la subsol, cât şi pentru faptul că aceste pierderi sunt cauzate de ţevile neizolate. Lunar, botoşănenii au de plătit cel puţin 20 de lei numai pentru consumul cauzat de neizolarea ţevilor, iar pentru pierderile de apă caldă de la subsol cheltuielile pot ajunge în unele cazuri şi la 100 de lei pe lună.

Oamenii sunt dispuşi
să-şi caute dreptatea în instanţă, dacă situaţia nu se va rezolva amiabil cu cei de la Termica. „Sunt sute de reclamaţii. Unii s-au adresat la Protecţia Consumatorului, iar comisarii le-au recomandat să-şi rezolve problemele în instanţă. Cele mai multe plângeri sunt din cauza neizolării. Într-un bloc, din 30 de apartamente, sunt doi-trei care nu s-au debranşat de la Termica şi ei nu vor să suporte izolarea ţevilor. Aşa se face că trebuie să plătească toţi“, a spus Petrică Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani.

Puşi să-şi izoleze ţevile
Conducerea societăţii Termica susţine că singura soluţie pentru ca foştii săi abonaţi să nu mai plătească pierderile din subsol este ca aceştia, împreună cu ceilalţi locatari şi asociaţia de proprietari la care activează, să îşi repare conductele de la subsolul blocurilor. „Aproximativ 80% din subsolurile din Botoşani prezintă probleme. Situaţia s-ar putea soluţiona dacă s-ar face izolarea subsolurilor de către proprietari cu sprijinul asociaţiilor“, a spus Florin Sandu, directorul societăţii Termica.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite