Botoşani: Datorii record la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi furnizorii de medicamente au dat spitalul în judecată
Toţi furnizorii de medicamente au dat spitalul în judecată

Cea mai mare unitate spitalicească cu paturi din judeţ a ajuns la suma de 12 milioane de lei datorii.

Conducerea unităţii a început să îşi plătească din datoriile, însă în rate. Trei milioane reprezintă datoria istorică, din 2006 către Casa de Asigurări de Sănătate pentru raportările greşite din 2006. Procesul a fost pierdut de spital iar acum unitatea plăteşte câte 50.000 lei lunar.

"Greşeli au fost de la asistena care a făcut acele codificări şi până la şeful Casei Naţionale de Asigurări, care a aprobat banii. Cineva pe traseu s-a găsit care să spună, nu cred că la Botoşani se fac 10.000 de toracoscopii pe lună, atâta timp cât nici nu au chirurgie toracică", a declarat doctorul Cornel Enache, managerul Spitalului Judeţean.

Tot în rate vor fi plătite şi datoriile către furnizorii de medicamente. Cea mai mare datorie acumulată faţă de un singur furnizor se ridică la 1,7 milioane de lei. Conducerea unităţii a cerut o eşalonare pe trei luni de zile şi un discount de 10% din penalităţi sau o eşalonare pe şase luni şi plata integrală a penalităţilor.

Unitatea încă mai speră să primească banii de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru cazurile rezolvate dar nedecontate de către casă. Potrivit conducerii unităţii pentru aceste cazuri unitatea ar trebui să primească 5 milioane de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite