Botoşani: Datini, degustări de vin şi obiceiuri de iarnă în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ansamblurile populare vor defila prin centrul oraşului
Ansamblurile populare vor defila prin centrul oraşului

Căiuţi, capre cu stuf , urşi şi mascaţi vor defila pe străzile oraşului şi vor susţine un spectacol în faţa Primăriei. Festivalul de datini şi obiceiuri „Din străbuni, din oameni buni“ a ajuns la cea de-a 35-a ediţie.

600 de invitaţi din Botoşani, dar şi din Maramureş, Vrancea, Argeş, Bacău şi Suceava sunt aşteptaţi duminică dimineaţă la parada datinilor, porturilor şi obiceiurilor populare.
Caprele cu stuf de Broscăuţi, căiuţii de la Vorona şi Tudora sau cerbul de la Lozna vor dansa şi îi vor colinda pe botoşăneni. „Nu vor lipsi cei 60 de urşi de la Bacău, malancele de la Suceava şi colindele din Maramureş. Vor fi prezentate costumele populare, dar şi obiceiurile de iarnă“, a declarat Ion Ilie, organizatorul festivalului.

Alaiul popular va porni de la Casa Tineretului şi se va opri în faţa primăriei Botoşani unde va susţine un spectacol la care sunt aşteptaţi mii de botoşăneni. Manifestările vor continua cu un concert folcloric susţinut de Rapsozii de Botoşani. Pe scena din faţa Primăriei vor urca şi artişti ai Şcolii Populare de Artă care vor interpreta colinde şi cântece săteşti.

Bucate tradiţionale pe Pietonalul Unirii

Botoşănenii pot degusta vinuri şi cârnaţi afumaţi la târgul de produse tradiţionale deschis deja pe Pietonalul Unirii. 40 de agenţi economici şi-au anunţat deja prezenţa şi vor prepara mâncăruri tradiţionale de Crăciun chiar sub privirile trecătorilor.

„Vor fi sarmale, răcituri, cârnaţi afumaţi, pomana porcului adică tot ce nu trebuie să lipsească de pe mese în zilele de Crăciun“, a declarat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite