Botoşani: Dacia, ocolită de cei mai săraci români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 30% dintre proprietarii de autoturisme din judeţ conduc maşini autohtone. Deşi valoarea de impozitare a unei Dacii este cea mai mică la nivel naţional, botoşănenii preferă să plătească impozite chiar si de 30 de ori mai mari numai să aibă maşini străine.

Doar 19.000 de autoturisme înmatriculate la Botoşani sunt de producţie autohtonă. Asta deşi impozitul anual pentru o Dacie Logan este cel mai mic la nivel naţional. „ La noi, unitatea este opt lei. Aşa se face că impozitul anual este de 56 lei pentru un motor cu o capacitate cilindrica de  1390cmc., spre deosebire de 64 de lei la Constanţa sau 58 de lei la Braşov. Este cel mai mic impozit practicat la nivel naţional" a declarat Dumitru Neamţu, director adjunct Direcţia Taxe şi Impozite Locale.

Dealerii auto din Botoşani care vând autoturisme autohtone se aşteaptă la o revigorare a pieţei în an an după majorarea taxei de primă înmatriculare, în medie, cu 50%. „ Vor prefera să cumpere Dacii noi decât să aducă maşini second din străinătate. Preţurile încep de la 5000 de euro pentru o maşină autohtonă adică atât cât ar costa o maşină la mâna veche, adusă din Germania" a spus Aurica Cozma, reprezentant dealer auto.

 Detalii, miercuri în

stampila constanta
Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite