Botoşani: Cuşma de miel vs fesul chinezesc! Celebrele topoare karakul nu mai au căutare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinezăriile au îngropat căciula tradiţională de miel. În pieţe, tăbăcarii  trag de clienţi ca să îşi vândă produsele 100% naturale.

La modă în perioada comunistă, cuşma de miel a devenit amintire. În piaţa centrală, o căciulă din pielicele de Karakul se vinde cu preţuri cuprinse între 120 şi 180 de lei, în funcţie de model şi mărime. Producători şi comercianţi, deopotrivă, tăbăcarii  recunosc că sunt învinşi de  produsele ieftine şi de proastă calitate importate din China. „ Dacă dăm o căciulă pe zi. Nu mai este interesată lumea. Nu le mai găsesc la modă deşi sunt potrivite pentru frigul din zona noastră. Nu se compară cu un fes chinezesc" a spus Gheorghe Ripiceanu, tăbacar.

Puţinii clienţi pe care tăbăcarii îi mai conving să cumpere o căciulă de miel sunt cei din mediul rural care însă vor reduceri consistente."Când este târg mai vin ţăranii şi cumpără câte o căciulă. Oamenii de la sate ştiu ce e bun şi de valoare. Ei vor însă să cumpere pe nimic. Amd dat căciuli de karakul şi pentru 100 de lei  " a spus Ionel Brâuşor, comerciant.

Botoşănenii găsesc căciulile de miel demodate şi comuniste" Cine mai poartă cuşmă din miel? Or fi călduroase dar sunt demodate. Numai Ceauşescu purta" a spus Daniel Iftimie, agent comercial.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite