Botoşani: Cumpărătorii din Piaţa Centrală, victime ale furturilor la cântar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva săptămâni la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului Botoşani ajung tot mai multe plângeri privind furturile la cântar.

Plângerile vin din parte celor care cumpără legume însă cele mai multe se referă la hala de produse lactate unde nu există un cântar al consumatorului.

„Oamenii se plâng că de cele mai multe ori produsul cumpărat nu are cantitatea pe care a afişat-o cântarul comerciantului. Când ajung acasă şi cântăresc caşul observă că lipsesc 100-200 de grame sau chiar mai mult. Acum şi cu creşterea preţului produselor, furtul la cântar e picătura care umple paharul", a declarat Elena Olaru, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC).

Potrivit conducerii APC Botoşani, nu trece o săptămână fără ca la biroul asociaţiei să ajungă plângeri legate de furturile la cântar din Piaţa Centrală, consumatorii solicitând controale mai riguroase în rândul comercianţilor.

Pentru a evita furtul la cântar, consumatorii trebuie să fie atenţi ca aparatul de măsurat să fie amplasat într-o zonă vizibilă pentru a nu se putea interveni manual asupra lui în ideea de a modifica rezultatul procesului de cântărire. În cazul în care botoşănenii se consideră înşelaţi la cântar aceştia pot să-şi verifice marfa la cântarul consumatorului din hala de legume.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite