Botoşani: Cu salariile tăiate, părinţii îşi retrag de la grădiniţă copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar pentru masa micuţilor, părinţii trebuie să scoată din buzunar 265 lei.Atât costă contravaloarea  masei  pentru o lună şi jumătate, cât se percepe la începutul grădiniţei.  Botoşănenii care au doi copii de grădiniţă preferă să-i ţină acasă  şi să plătească o bonă cu 500 de lei pe lună.

Din cauză ca au rămas fără locuri de muncă sau li s-a scăzut din salarii, sute de părinţi au anunţat retragerea copiilor de la gradiniţe, pe motiv ca nu au cu ce să plăteasca taxa lunară percepută pentru masa micuţilor. Acest fenomen se înregistrează cu precădere la grădiniţele cu program prelungit unde se servesc trei mese pe zi.

Masa pentru o zi costă 8 lei, însă pârinţii trebuie să plătească în avans pentru o lună şi jumătate. "Este o taxă legală care acoperă contravaloarea mesei şi care se cere la începutul grădiniţei pentru o perioadă de o lună şi jumătate ca să se facă un stocurile de alimente. Aceştia sunt singurii bani care se cer. Cine nu-şi poate permite poate să opteze pentru grădiniţele cu program scurt, unde nu se serveşte masa." a declarat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Botoşani.

Despre acest subiect veţi afla mai multe mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite