Botoşani: Cu material dar fără mână de lucru. Terenurile degradate stau neîmpădurite din lipsă de fonduri.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hectare întregi de teren degradat nu pot fi împădurite din lipsă de fonduri
Hectare întregi de teren degradat nu pot fi împădurite din lipsă de fonduri

Cu toate că Direcţia Silvică Botoşani dispune de material săditor, plantările de puieţi stau în aşteptare din cauza că fondurile acordate de Guvern nu ajung pentru manoperă.

Din această cauză, peste jumătate de milion de puieţi, riscă să rămână în pepinierele Direcţiei Silvice.

„Noi producem puieţii de pe un an pe altul în ideea să plantăm cât mai mulţi. Pentru că din fonduri bugetare nu sunt alocaţi acei bani în totalitate pentru a acoperi manopera, nu mai putem planta tot, deşi avem suprafeţe de teren degradate foarte mari", a declarat Gabriel Amitrului, directorul coordonator al Direcţiei Silvice.

Astfel, puieţii produşi la Botoşani ajung să fie „exportaţi" în alte judeţe. În cazul în care celealte direcţii din ţară nu au nevoie de puieţi, materialul săditor ar putea fi preluat de primăriile din judeţul Botoşani, fiecare unitate administrativ teritorială putând să se ocupe de împădurirea terenurilor degradate.

Direcţia Silvică Botoşani are în pepinieră în jur de un milion de puieţi, din care aproape 500.000 vor fi plantaţi pe terenurile propii în măsura în care permit fondurile guvernamentale.  În această primăvară sunt vizate pentru împăduriri 36 de fetare de teren şi alte 68 de hectare în plantaţii vechi în zonele Darabani, Coşula, Truşeşti şi Pomârla.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite