Botoşani: Criza loveşte în supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii au cumpărat doar strictul necesar
Botoşănenii au cumpărat doar strictul necesar

Vânzările de sărbători au scăzut faţă de anul trecut cu 30%.

Obişnuiţi cu vânzările massive din perioada sărbătorilor de iarnă din anii anterior, supermarketurile botoşănene s-au aprovizionat cu marfă, însă clienţii au întârziat să apară.

„Luna aceasta vânzările au fost sub aşteptări. Faţă de anul trecut, vâzările au scăzut cu 25-30%. S-au vândut apa, sucurile şi băuturile, plus produsele alimentare de bază dar în cazul acestora am înregistrat scăderi faţă de anul trecut", a declarat administratorul unui lanţ de supermarketuri.

Incasări sub aşteptări vor avea şi distribuitorii de produse alimentare.

„Până acum în luna decembrie, îmi făceam target-ul numai de Crăciun, însă anul acesta sper ca măcar de Revelion să crească un vânzările. Nu mai are lumea bani şi nu mai cumpără decât strictul necesar", a declarat Radu Tomac, distribuitor de produse lactate.

Botoşănenii care şi-au permis o masă îmbelşugată de sărbători au preferat hypermarketurile din Suceava, datorită programelor prelungite.

„Am fost noaptea la 22.00. Nu era aglomeraţie, am găsit tot ce am avut nevoie. Dacă în Botoşani nu se mişcă nimic, se pierd şi banii care intră în conturile sucevenilor", a declarat Ionel Amariţei.

Administratorii supermarketurilor botoşănene au început deja să cheme distribuitorii şi să returneze marfa comandată suplimentar pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite