Botoşani: Criza loveşte în siguranţa oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert din poliţiştii comunitari vor pleca acasă, iar paza în apropierea instituţiilor publice va fi diminuată. Primarii, obligaţi de guvernanţi să reducă efectivele de pază din comunităţi, susţin că numărul infracţiunilor va creşte din cauza deciziei luate la nivel central.

Zeci de poliţişti comunitari  vor trebui disponibilizaţi, iar o parte din primăriile din judeţ îşi înjumătăţesc paza pentru a se încadra în noile prevederi.
Potrivit acestora, un agent de pază trebuie să asigure liniştea şi ordinea publică la 1.000 de locuitori, iar în mediul rural, în comunităţile cu mai puţin de 3.500 de locuitori, trebuie să fie angajaţi doar trei comunitari. În aceste condiţii, Poliţia Comunitară din Botoşani va trebui să-şi reducă numărul de posturi cu peste 20%. Practic, în jur de 30 de poliţişti comunitari vor pleca acasă.


Va fi redusă paza la instituţiile publice


„Noi şi aşa aveam de acoperit o zonă foarte mare. De acum va fi cu atât mai dificil. Vom renunţa probabil să asigurăm paza la unele instituţii. Echipajele de patrulare vor avea de monitorizat o arie mai extinsă“, a spus Bianca Albu, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Comunitare Botoşani. Pe lângă cele opt instituţii publice, comunitarii asigurau paza şi în apropierea mai multor şcoli. „Nu ar trebui să sufere copiii din cauza lipsei banilor“, este de părere botoşăneanca Iuliana Trofin.


În mediul rural, oamenii vor trebui să stea cu lacătul pe gospodării. Zeci de primari din judeţ sunt nevoiţi să reducă şi la jumătate numărul de agenţi de pază.  „Vom face apel la cetăţeni să-şi păzească singuri bunurile pentru că noi încercăm să asigurăm paza pe domeniul public“, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite