Botoşani: Comisarul s-a împuşcat cu sânge rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele necropsiei arată că ofiţerul şi-a lipt pistolul de tâmplă şi şi-a tras un glonte în cap.Dispecerul de la 112 căruia şeful  i-a furat arma de sub nas ca să se împuşte este cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

17.00

Medicii legişti au efectuat necrospia cadavrului poliţistului Cristian Vieru şi au stabilit să ofieţrul s-a împuşcat cu sânge rece,, Moartea a fost violenta şi s-a datorat unei plăgi prin împuşcare în tâmpla dreaptă. Poliţistul a lipit ţeava pistolului de tâmplă şi atras.  Din cauza hemoragiei puternice, victima a intrat în stop cardio-respirator" a declarat Vasile Şelaru, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.  

Filmul sinuciderii

Joi la ora  12.00 , când ceilalţi colegi au plecat  să ia masa la popotă, a intrat în Dispeceratul 112 şi a furat pistolul cu care s-a împuşcat chiar de sub nasul ofiţerului de serviciu, Constatin Vieru,  ocupat cu preluarea apelurilor de urgenţă.,, Nu te fereşti de colegul tău de birou şi laşi cheile pe masă. Era ocupat cu preluarea apelurilor şi nu a văzut când comisarul  a deschis fişetul şi i-a sustras arma" a declar cms. Viorel Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani.

Dispecerul cercetat pentru neglijenţă

Dispecerul de la 112 căruia i s-a furat arma de sub nas este cercetat acum de o comisie internă din cadrul IJP Botoşani

Comisarul Cristian Vieru va fi depus la biserica ,, Sfântul Ioan,, din Botoşani şi va fi înmormântat, cel mai probabil, duminică. Pistolul Carpaţi cu care s-a împuşcat va fi supus luni unei expertize balistice de către poliţiştii Serviciului Criminalistic  .

Optimist şi plin de viaţă, comisarul Cristian Vieru a cedat psihic din cauza problemelor din familie, susţin anchetatorii.Soţia poliţistului îi reproşa zi de zi că nu o ajută să îşi găsească un loc de muncă şi nu se descurcă prea bine cu banii de un an de zile.

Varianta este confirmată şi de procurori,,   Din primele verificari se pare ca mobilul a fost reprezentat de problemele familiale", a mentionat Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct al Parchetulului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Fire introvertită şi sensibilă, Cristian Vieru şi-a găsit mult timp refugiul în muncă dar şi în poezie. Acum trei ani a publicat în prmeieră naţională un volum de poezii intitulat sugestiv,, Album de familie" în care vorbea despre curaj, dragoste şi speranţă.

image

Ora 9.30

Noaptea trecută, o comisia din cadrul Inpectoratului General al Poliţiei a ajuns la Botoşani a preluat ancheta în cazul sinuciderii comisarului Cristian Vieru. Superiorii de la Bucureşti vor să afle cum a ajuns poliţiştul în posesia armei colegului său. Coordonator al dispeceratului 112 din cadrul Poliţiei Botoşani., comisarul Cristian Vieru nu făcea parte din trupele operative şi nu avea armă în dotare.

Colegul său care şi-a uitat chelile de la fişetul din care a fost sustrasă arma va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

Astăzi la ora 11.00 are loc necropsia cadavrului. Părinţii poliţiştului din localitatea Vaslui au ajuns la Botoşani pentru a-şi duce fiul acasă unde îl vor înmormânta creştineşte.,, A fost un om extraordinar" a spus cms. Tiberiu Furdui.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite