Botoşani: Cozi ca pe vremea lui Ceauşescu la taxe şi impozite locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Peste 1200 de persoane şi-au achitat taxele şi impozitele locale pentru a beneficia de reducerea de 10%
Botoşani: Peste 1200 de persoane şi-au achitat taxele şi impozitele locale pentru a beneficia de reducerea de 10%

Ca să beneficieze de bonificaţia de 10% dar şi ca să scape de datorii în noul an, botoşănenii s-au înghesuit să îşi achite taxele şi impozitele locale. Angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite au făcut încasări record în câteva ore de la deschiderea ghişeelor.  

Peste 1200 de persoane au trecut pe la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale în primele patru ore de la reluarea programului cu publicului şi se aşteaptă ca numărul să se dubleze până la sfârşitul zilei.

Fiecare contribuabil a lăsat la ghişee cel puţin 150 de lei. ,, Majoritatea şi-au achitat impozitul pe teren şi pe clădiri ca să beneficieze de reducerea de 10% prevăzută până pe 31 martie,, a declarat Dumitru Neamţu, director adjunct Direcţia Taxe şi Impozite. În topul taxelor achitate în prima zi lucrătoare din noul an, s-au mai aflat taxa de salubrizare şi taxa pentru locurile de parcare de pe domeniul public.

În prima zi  lucrătoare a anului 2009, mai puţin de 1500 de persoane şi-au achitat taxele locale. Veniturile încasate la bugetul local în anul 2009 au fost de 27,7 milioane de lei. 19 mii de persoane au beneficiat de bonficaţii de 10% pentru că şi-au plătit datoriile înainte de termenul prevăzut de lege.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite