Botoşani: FOTO Coşul de Paşte umplut cu legume şi fructe de stranieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Paşti, românii din străinătate primesc colete cu mâncare tradiţională din România, iar în schimb trimit cadou rudelor din ţară portocale, lămâi, roşii, vinete, castraveţi şi  ardei graşi culeşi de mâna lor de pe plantaţiile unde lucrează.  

Acest shimb inedit de mărfuri este făcut prin firmele de transport internaţional de persoane care oferă gratuit servicii de coletărie clienţilor fideli. 

image

Dacă înainte de criză de sărbători se trimiteau în ţară cu precădere pachete cu haine de firmă şi mâncăruri fine, acum situaţia este cu totul alta.  Astfel de cadouri au devenit un lux pentru cei plecaţi la muncă în străinătate şi pentru a nu-şi neglija rudele din ţară le trimit şi ei ce pot. „Am primit o ladă de portocale, una de vinete, şi una de roşii de la cumnatul meu care lucrează la o fermă  în Italia.  Probalil le dă patronul pe gratis acum de Paşti şi ne trimit şi nouă pentru că oricum transportul nu-i costă nimic",  a declarat Petronela Scutaru.  

image

Produsele tradiţionale de Paşte pleacă cu autocarul spre Vest

Botoşăneanca nu este singura care va avea pe masă de Paşte legume şi fructe culese de rude de pe plantaţiile din Spania şi Italia. Ieri a fost descărcat un camion cu  cinci tone cu legume şi  citrice aduse de la românii care munceasc în Spania şi Italia.  Oamenii au stat la rând pentru a-şi primi cadourile trimise de neamuri.

image

Patronii firmelor de transport internaţional spun că faţă de anul trecut volumul pachetelor aduse în ţară a scăzul al jumătate, în timp ce numărul coletelor trimise spre Vest aproape că s-a dublat. Printre cei care au trimis pachet de Paşti rudelor aflate la muncă în străinăatte se află şi Ştefan Hrovath, din Joldeşti.

image

Soţia lucreză în Sicilia, Italia şi i-am trimis să aibă şi ea pe masă de Paşte, cârnaţi, cozonac şi vin de-al nostru românesc. În fiecare an fac la fel, iar ea ne trimite dulciuri, cafea, haine şi diverse alimente care nu se găsesc pe la noi sau sunt prea sumpe" spune Ştefan Hrovath.

image

Spre ţările vestice pleacă aproape zilnic din Botoşani sute de pachete cu mâncăruri tradiţionale româneşti. Românii care lucrează în străinătate cer să lis e trimită inlcusiv slănină afumată,  murături, borş acru sau zacuscă la borcan, produse care nu ar avea de unde să le cumpere în Occident. 

 5 tone de citrice şi legume au primit într-o singură zi rudele stranierilor care lucrează în Italia şi Spania.

 

 

 

 

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite