Botoşani: Cosmin Agache, puştiul care imită orice sunet de percuţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a ajunge la preselecţie, părinţii băiatului din Botoşani au împrumutat bani. La doar 14 ani, Cosmin Agache  a lăsat cu gura căscată juriul de la „Românii au talent" după ce a ţinut o adevărată lecţie de beatboxing.

Botoşani: Un puşti de 14 ani a cucerit juriul de la "Românii au talent"

Botoşăneanul Cosmin Agache s-a calificat în faza următoare a emisiunii concurs "Românii au talent", difuzată vineri de ProTv. Adolescentul a fascinat publicul dar mai ales pe membrii juriului Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre, după ce a susţinut un teribil recital de beatboxing.

image

You Tube i-a fost profesor şi susţinător

Cosmin  a mărturisit că şi-a dezvoltat abilitatea de a face beatbox urmărind filmuleţe de pe YouTube.  În doar doi ani el a reuşit să imite vocal uimitor de bine sunetele de percuţie sau cele produse de  platanele DJ-urilor. Băiatul a ajuns la performanţa să cânte din gură ca o baterie de tobe fără pre mult efort. „Am văzut mai multe filmuleţe pe You Tube cu Jose Beatbox şi am încercat să fac şi eu ca el. La început părinţii nu m-au încurajat pentru că ei credeau că mă prostesc şi scot nişte sunete aiurea,  fără rost", spune băiatul. Mama sa recunoaşte că la început nu l-a luat în serios pe băiat, acesta fiind nevoit de multe ori să se ascundă în baie şi să exerseze cu uşa încuiată pentru a nu fi certat că scoate zomote ciudate şi enervante. „Seara, după ce eu şi taică-su ne culcam intra în baie şi stătea câte o oră acolo. Îşi lua cu el telefonul şi se filma singur în timp ce cânta. Noi nu înţelegeam pur şi simplu muzica asta. Ni se părea că se prosteşte. După ceva timp a pus un film pe internet şi toată lumea a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui. Abia după ce am citit acele comentarii am înţeles că băiatul are talent", ne spune Maria Doina Agache, mama lui Cosmin.

image

A împrumutat bani pentru a ajunge la „Românii au talent"

Singurul din familie care l-a susţinut a fost Claudiu, fratele său care este mai mare cu cinci ani. Acesta l-a încurajat şi i-a aranjat chiar cîteva recitaluri  la spectacole de miss organizate de liceele din oraş. „Am cântat la multe concursuri de miss. Am mers aproape la toate liceele unde am fost chemat şi chiar şi în cluburi de noapte unde am cântat alături de DJ. Fratele meu îmi aranja spectacolele şi tot el mă scotea din casă de la părinţi. De obicei fac freesyler, adică improvizez. Pentru unele spectacole am fost obligat să-mi aleg un repertoriu pentru a nu mă încurca şi a mă face de râs în faţa publicului", mărturseşte Cosmin. Băiatul vrea acum să-şi facă propriul său stil şi să cucerească lumea showbizz-ului cu beatboxingul,  mai ales că după difuzarea emisiunii „Românii au talent" a ajuns vedetă naţională. Oameni simpli şi cu o situaţie financiară modestă, părinţii lui Cosmin sunt acum mândri de el şi speră ca băiatul să câştige concursul.

image

A fost dorinţa lui să-l înscriu la <<Românii au talent>> şi acum nu regretăm că am făcut acest lucru. Nu ne gândim să cîştigăm banii puşi în joc şi doar la a-i face lui pe plac.  Nu a fost simplu. Pentru a ajunge la preselecţia de la Piatra Neamţ am fost nevoiţi să împrumutăm bani. Cosmin era foarte obosit şi nu credeam că va face faţă. Când a început să cânte am rămas mută atât eu cît şi juriul. Nici nu mi-am închipuit ce succes a putut avea. Am avut aceleaşi emoţii şi vineri cînd s-a difuzat emisiunea. Telefonul a sunat continuu şi a fost felicitat de toate rudele şi cunoscuţii" , spune mama lui Cosmin.  De succesul băiatului au auzit până şi rudele din străinăate care au sunat din Italia să-l felicite şi să-l încurajeze. Cosmin a ajuns vedeta cartierului unde toţi îl ştiu de Gâza."Îmi spun aşa că-s mai mic de statură" , explică Gâză.  Nimeni nu bănuia că Gâză al lor va ajunge vedetă peste noapte şi nici că ascunde un astfel de talent. Acum, copiii de vărsta lui din cartierul Bucovina vorbesc numai de Cosmin şi toţi fac beatboxing pe la colţurile blocurilor. Deşi se bucură de acest talent, Cosmin nu vrea să urmeze vreo şcoală de muzică. Asdolescentul vrea să urmeze un liceu tehnic şi apoi să devină inginer.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite