Botoşani: Copiii din plasament, lăsaţi fără bani de haine şi rechizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de copii din Botoşani  aflaţi în plasament maternal, nu au mai primit de două luni bani de haine şi rechizite şcolare.

Prin lege, asistenţii maternali care au în grijă aceşti copii au dreptul anul la indemnizaţii  cuprinse între 400 şi 800 de lei, care vor fi plătite trimestrial pentru procurarea hainelor, a rechizitelor şi a produselor de igienă personală.

 " Este dreptul copiilor garantat de lege şi nu poate fi la latitudinea cuiva dacă se dau sau nu aceşti bani. Până la această dată din suma pe care trebuia să o primim nu a fost alocat nici un ban, iar noi nu ne putem descurca în aceste condiţii. " a  declarat Brânduşa Budeanu, asistent maternal. Din cauza întârzierilor,  cei 270 de asistenţii maternali care au copii în plasament sunt nevoiţi să scoată bani din propriul  buzunar pentru a le cumpara micuţilor haine sau rechizite pentru şcoală.  

Cei de la  Protectia Copilului Bootşani îi asigură însă pe asistenţii maternali că vor primii banii până cel târziu la sfârşitul lunii mai, şi că s-a ajuns la această întârziere din cauza unui audit dispus de Consiliul judeţean care are drept scop de a verifica dacă asistenţii matarnali au cheltuit până acum corect sumenele primite.

"Încă nu am terminat auditul. Trebuie să verificăm dacă a fost respectată durata de folosintă a cazarmanentului achiziţionat până acum.  Spre exemplu pentru o lenjerie de pat, durata de folosinţă este de doi ani. În această perioadă nu se mai putea achiziţiona altă lenjerie. Cum vom termina verificările dăm drumul la plăţi. ", a declarat Doina Nacu, directorul economic de la Protecţia Copiilor. Suma restată pe care Direcţia Protecţiei Copiilor trebuie să o plătească asistenţilor maternali este de 37.000 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite