Botoşani: Copiii cu sindromul Down ne dau o lecţie de viaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Micuţii cu dizabilităţi ne sfătuiesc să fim optimişti şi încrezători
Botoşani: Micuţii cu dizabilităţi ne sfătuiesc să fim optimişti şi încrezători

Acţiunea este organizată de Asociaţia „ Ne Trebuie Speranţă" din Botoşani şi are ca scop promovarea şi stimularea înţelegerii asupra problemelor persoanelor cu dizabilităţi. De ziua lor, micuţii care suferă de boli grave precum autismul şi sindromul Down cer doar dreptul la demnitate, înţelegere şi respect. „ 25 de copii cu sindromul Down şi cinci cu dizabilităţi intelctuale vor desena chipuri zâmbitoare pe baloane, care apoi vor forma un mare buchet al prieteniei si intelegerii reciproce. Împreună vom canta şi ne vom juca. Acţiunea va ave aloc mâine la ora 10.00 în incinta fostei Şcoli Speciale din oraş" a spus Silvia Griciuc, preşedintele Asociaţiei „Ne Trebuie Speranţă" din Botoşani.

Statisticile arată că 1 din 800 de nou-născuţii suferă de sindromul Down, o afecţiune congenitală în care materialul extragenetic determină anomalii de dezvoltare a copiilor şi retard mental. La Botoşani, peste 150 de copii se află în evidenţe cu această boală dar, în realitate, numărul este mult mai mare, spun specialiştii.

Şi mai îngrijorător este că aurorităţile  nu dispun de date privind numărul copiilor afectaţi de autism.  „ Credem că sunt peste 150 de copii depistaţi cu autism dar numărul este mult mai mare. Boala apare după trei ani iar mulţi părinţi sunt din mediu rural, nu sunt informaţi sau sunt prea săraci să ajungă la Botoşani pentru a cere ajutor" a declarat Silvia Griciuc, preşedintele Asociaţiei „Ne Trebuie Speranţă" din Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite