Botoşani: Update: tatăl copiilor traumatizaţi a fost amendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi au Liceului Ştefan Luchian au fost anchetaţi şi puşi să dea declaraţii de către directoarea instituţiei pentru presupusul furt al unui telefon mobil fără ca părinţii să fie anunţaţi.

Update: Benone Ciobanu a fost şi amendat după ce copiii săi au fost traumatizaţi de conducerea Liceului de Arte Ştefan Luchian.

A două zi după ce copiii lui Benone Ciobanu au fost anchetaţi ilegal în urma disparţiei unui telefon mobil, directoarea Andreia Suhăreanu sesizează Poliţia Municipiului Botoşani care îl amendează pe Benone Ciobanu cu 1000 de lei pentru că a proferat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa doamnei directoare. În procesul verbal se menţionează:

„Contravenientul este de faţă, poate lua la cunoştintă despre conţinutul procesului verbal, fapt atestat de martor"

La contravenient, acelaşi agent, Vasile Zadobrischi scrie „În lipsă".

„A două zi am mers cu copiii la psiholog după care m-am întâlnit cu reporterii Adevarul şi am plecat acasă. Nu am fost întrebat de niciun poliţist dacă am înjurat sau jignit pe cineva", a precizat Benone Ciobanu.

Varianta presupusul contravenient este suţinută şi de cadrele didactice ce au asistat la discuţia dintre Benone Ciobanu şi Andreea Suhăreanu.

„Dumnezeu îmi este martor şi nimeni nu a înjurat sau jignit pe cineva", a precizat învăţătoarea Lenuţa Mustaţă.

Totul a pornit de la un telefon mobil ce a dispărut din clasa unde învaţă Constantin Ciobanu. Elevul a fost dus de dirigintă la directoare care a demarat de la sine putere o anchetă cu declaraţii scrise şi acuzaţii fără ca părinţii copiilor să fie anunţaţi.

„Am fost chemat la directoare pentru că se credea că am furat un telefon. M-a pus să dau declaraţie şi să scriu ce am făcut. Telefonul era pe bancă, iar eu eram la baie. Doamna dirigintă m-a dus acolo", a povestit Constantin Ciobanu, elev în clasa a VI-a la Liceul Ştefan Luchian.

În biroul directoarei a ajuns şi sora mai mică, care a fost pusă şi ea să dea cu subsemnatul.

„Am fost în sală la doamna directoare şi a început să ţipe că unde-i telefonul. Eu îi spuneam că nu e la mine iar ea ţipa că nu e adevărat. M-am speriat şi am început să plâng", a povestit Bianca Ciobanu, elevă a Liceului Ştefan Luchian în clasa a III-a.

image

Tatăl celor doi copii a aflat despre tratamentul abuziv asupra copiilor săi abia după ce ancheta a fost finalizată.

„Eu am primit un telefon de la şcoală în care directoarea adjunctă mi-a spus că copii mei sunt anchetaţi pentru furtul unui telefon. M-am deplasat la şcoală şi am găsit copii plânşi şi am mers la directoare. Am întrebat cu ce acord a făcut această anchetă. Am cerut hârtiile scrise de copiii mei însă au refuzat să mi le dea", a declarat tatăl celor doi copii, Benone Ciobanu.

Astăzi copii au duşi la un psihitaru pentru a fi consiliaţi.

„Copiii au plâns mereu şi am vrut să mă asigur că nu sunt afectaţi. Astăzi s-a găsit şi telefonul în timp ce copiii mei erau la doctor. Am depus plângeri şi la Protecţia Copilului, voi merge şi la Inspectorat şi la Poliţie pentru ca niciun copil să nu mai fie tratat aşa cum au fost copiii mei", a adăugat Benone Ciobanu.

Ancheta directoarei a fost confirmată şi de cadrele didactice ale celor doi copii.

„Domana directore mi-a cerut să duc fetiţa la ea în birou. Nu am avut niciodată probleme cu acest copil",a precizat învăţătoarea Lenuţa Mustaţă.

„Copii au spus că băiatul a luat telefonul şi l-am dus la directoare. Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat", s-a scuzat diriginta Jeniţa Tănase.

Conducerea instituţiei a refuzat să comenteze cele întâmplate. Tatăl celor doi copii caută acum să mute copiii la o altă instituţie de învăţământ pentru a nu fi afectaţi de răzbunarea conducerii.

„În asemenea cazuri se efectuează o anchetă preliminară dar numai în prezenţa susţinătorului legal şi sunt sesizate organele competente de anchetă. Asemenea practici nu sunt agreate de către Inspectoratul Şcolar, iar dacă cele sesizate se adeveresc se va dispune şi o anchetă administrativă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Daniel Bucataru.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite