Botoşani: Copii îmbolnăviţi de TBC de proprii părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai anul trecut, 23 de copii cu vârste de până în 14 ani au fost depistaţi cu TBC. În cele mai multe cazuri, minorii au luat boala de la părinţi. Medicii cer ajutorul poliţiştilor pentru a-i duce pe adulţii cu tuberculoză la spital.

23 de copii cu vârste de până la 14 ani au fost depistaţi numai anul trecut cu TBC în urma unor controale de rutină dar medicii cred că, în realitatea, numărul acestora este mult mai mare. Chiar şi aşa numărul copiilor purtători ai bacilului Koch este de patru ori mai mare decât în anii trecuţi.

Şocant este faptul că majoritatea minorii tuberculoşi sunt îmbolnăviţi de proprii părinţi care refuză spitalizarea şi continuă să trăiască în familii transmiţând asfel boala rudelor

Tocmai de aceea, medicii cred că bolnavii care răspândesc bacilul în mod voit sau din iresponsabilitate ar trebui traşi la răspundere ca şi bolnavii de SIDA,, Nu de puţine ori am cerut sprijinul poliţiştilor pentru a-i convinge pe tuberculoşi să meargă la spital ca să nu răspândească bacilul. Din păcate legislaţia nu permite oamenilor legii să îi sancţioneze pe tuberculoşii care pun în pericol sănătatea celor din jur. Ar trebui să răspundă penal pentru aceasta exact ca şi bolnavii de SIDA" a spus dr. Paul Şerban, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familiei  din Botoşani.

Citiţi mai multe mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite