Botoşani: Copii bolnavi plimbaţi între spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul medic de pe secţia ORL a Spitalului de Copii a plecat din ţară, iar copiii care se prezintă cu afecţiuni de acest gen sunt trimişi la Spitalul Judeţean, iar cazurile grave sunt direcţionate către Iaşi.

De la începutul săptămânii, secţia ORL a Spitalului de Copii nu mai funcţionează pentru că medicul Iuliana Kadar a fost nevoită să plece din ţară la un congres al medicilor. Copii care prezintă afecţiuni de această natură sunt plimbaţi acum de la un spital la altul.

"Nu este normal aşa aceva. Conducerea spitalului stă cu mâna în sân în timp ce noi ne rugăm să nu se îmbolnăvească copiii pentru că nu are cine să-i trateze", a declarat Dana Chivăţ .

Conducerea Spitalului de Copii a găsit soluţia, şi anume colaborarea cu alte spitale.

"Avem un singur medic pe ORL. Avem un protocol cu Spitalul Judeţean şi cu clinici universitare. Copii merg la spital şi sunt văzuţi. Cazurile grave sunt direcţionate către clinici universitare. Anul trecut a fost scos postul la concurs şi nu s-a prezentat nimeni. Noi încercăm să rezolvăm situaţia cât mai bine", a declarat managerul Spitalului de Copii, Livia Mihalache.

Ce părere au alţi factori de decizie aflaţi mâine în ziarul Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite