Botoşani: Copii abandonaţi de părinţi la Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape o lună, o fetiţă de patru luni şi un băieţel de 1,6 ani îşi aşteaptă părinţii în spital. La internare, aceştiau au dat medicilor adrese fictive şi au dispărut. Acum sunt căutaţi de poliţişti şi riscă decăderea din drepturile părinteşti.

Ionela are doar  patru luni şi s-a îmbolnăvit de pneumonie. Mama sa a adus-o luna trecută la Spitalul de Pediatrie, a internat-o şi a dispărut. Nu i-a păsat o  clipă de fetiţă. A dat o adresă fictivă şi s-a făcut nevăzută.

,, De pe 21 mai, fetiţa stă singură în spital. Mama a dat o adresă în Tulbureni unde locuieşte. Am găsit o rudă care nu ştie nimic de părinţii copilului" a declarat dr. Tamara Ciofu, pediatru Spitalul de Copii

De o lună, cadrele medicale de la Pediatrie îi ţin loc fetiţei de mamă şi tată. În aceeaşi situaţie este şi Marian, un băieţel de un an şi jumătate. ( foto jos ).

image

Şi el a fost abandonat în spital de părinţii care nu mai sunt de găsit. La internarea, mama i-a asigurat pe medici că locuieşte în localitatea Băluşeni. Verificările au arătat că părinţii băieţelului au stat o scurtă perioadă în chirie în această localitatea.

Copiii sunt acum sănătoşi tun dar nu pot fi externaţi. Pentru spitalizarea lor, unitatea cheltuie zilnic 250 de lei pentru masă şi cazare.

Detalii află joi în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite