Botoşani: Contractul de privatizare a Laboratorului de Analize cu firma Sanomed trebuie reziliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Privatizarea s-a făcut cu încălcarea prevederior legale. Procedura de trebuia să aibă la bază o licitaţie publică, susţin autorităţile judeţene. Mai mult, era necesară stabilirea unei chirii pentru folosirea spaţiului public.

Conducerea Consiliului Judeţean Botoşani a convocat o întâlnire cu cele două părţi (conducerea Spitalului Judeţean şi reprezentanţii firmei Sanomed) în ideea de a se ajunge la anularea privatizării Laboratorului de Analize, pe cale amiabilă.

Autorităţile judeţene sunt de părere că procedura încheiată nu a fost una legală motiv pentru care pe data de 9 februarie cele două părţi vor fi somate să rezilieze contractul de asociere şi să demareze procedura de achiziţie publică.

„Aici nu este nevoie de întâlniri şi împăcăciuni ci de a se constata că ceea ce s-a întâmplat la spital reprezintă un act nelegal. Contractul s-a încheiat pe o procedură nelegală şi nu este nicio altă soluţie decât anularea acestuia. Dacă nu vor înţelege argumentele noastre vom cere în instanţă anularea contractului", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite